Vaskeriet

foto av gsf747

Om vaskeriet: Sameiet har to vaskerom som kan brukes av alle beboere.  Vaskerommene er utstyrt   med vaskemaskin, tørketrommel og vaskekummer. I tillegg finnes eget tørkerom med tørkeskap og klesrulle.

Bruk av vaskeriet belastes enten per gang, eller per måned. Enkeltbruk koster 25kr, og oppsamlingsfaktura sendes ut ved årsskifte. Fast vaskeriavtale med sameiet/OBOS koster 75kr pr måned. For å inngå vaskeriavtale kontakt styret på e-post sandakervn10b@styrerommet.no.

Bruk av vaskeriet: Reserver ønsket vasketid på nett. Du vil motta en e-post som bekrefter reservasjonen, og med adgangskode til vaskerommene. Vaskerommene ligger i kjelleren like ved nedgang C. Brukere av vaskerommet er selv ansvarlig for å holde rommene ryddige, rene og i god stand. Det er satt ut feiekoster, bøtter og kluter i hvert rom.

Husk å ta ut klærne fra maskinen med en gang de er ferdigvasket slik at andre slipper til og systemet blir mest mulig effektivt.

Det ble kjøpt nye maskiner for noen få år siden, og disse har fungert uten store problemer. MEN, det er stadig problem med BH-spiler som kiler seg fast og gjør at maskinene ikke holder på vannet. Det er dyrt å stadig ha reparatører, så oppfordringen er: IKKE VASK BH MED SPILER I MASKINENE! Ikke en gang med beskyttende vaskepose! Jo mindre reparasjoner, jo lavere kan vaskeprisen være.

Det er også store vaskekummer i vaskeriet. Husk å rense kum og sluk etter deg, og bruk de med fornuft!

Pris for bruk av vaskeriet dekker utgifter til drift, dvs. strøm og reparasjon av maskinene.

Sameiet har valgt å ikke betale for vask av gulv i vaskerommene for å holde utgiftene nede. Det er satt inn bøtte, klut og langkost i vaskerommene slik at de som bruker rommet kan tørke over gulvene selv. Forlat alltid vaskerommet slik du ønsker å finne det.

Det er også et tørkerom i kjelleren, på venstre side av kortautomaten. Her finner du ribber som kan trekkes ut av veggen. Heng klærne over ribbene (ikke over de øverste ribbene!) og  skyv ribbeveggene inn i veggen igjen. Det er montert avtrekksvifte i ribberommet. Bryteren til denne finner du ved siden av sikringsskapet, ved kortautomaten. Husk å slå av bryteren på avtrekksviften og fjerne klærne fra ribbene med en gang de er tørre.

I bakgården er det låsbart område med tørkesnorer. Du kan bruke inngangsnøkkelen for å låse deg inn.

Har du problemer med vaskeriet eller oppdaget feil på en maskin kan du ta kontakt med styret på epostadresse sandakervn10b@styrerommet.no.

 God vask!

Joyful summer laundry. Colorful t-shirts on a laundry line and blue sky.

3 kommentarer om “Vaskeriet

  1. Hei!

    Kommentar ang kummene: Anbefaler ikke at disse brukes til vasking av klær i og med at de har vært brukt til alt mulig som f.eks. sykkelvask. Vi kan godt reservere de til klesvask, men da bør vi rense de skikkelig først, kanskje la en stå til bruk annet enn klesvask og merke kummene med «bruksområde».

    Maiken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *